Skip to main content

Κοντονής: Ήσσονος σημασία η φερόμενη παρέμβαση Καμμένου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για οικονομικά συμφέροντα που υπαγορεύουν πολιτικό λόγο στα κόμματα - Πυρά από την αντιπολίτευση

Ήσσονος σημασίας χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε με τον υπουργό Εθνικής άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα, φέρεται να είχε μυστικές συναντήσεις με τον καταδικασμένο σε ισόβια λαθρέμπορο Μάκη Γιαννουσάκη.

Για το ζήτημα κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να απαντήσει σε καίρια, όπως λένε, ερωτήματα και κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και της ηθικής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η Δικαιοσύνη θα καμφθούν στο έργο τους να βρουν την αλήθεια.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε σε οικονομικά συμφέροντα τα οποία όπως είπε επιχειρούν μέσω του φιλικού τους Τύπου να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και την κυβέρνηση και τόνισε ότι η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται. «Σχετικά με ορισμένα χθεσινά δημοσιεύματα για τα οποία δυστυχώς υπήρχαν και ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, δεν θα έκανα καμία αναφορά, αλλά επειδή μεταχειριστήκατε τη φράση βορβορώδης (σ.σ. προς κ. Παπαθεοδώρου), εγώ θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού» τόνισε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης είπε: «Εδώ είχαμε 2,1 τόνους ηρωίνης οι οποίοι πιάστηκαν από τις Αρχές και η υπόθεση δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει, μια υπόθεση που ένας - ένας οι μάρτυρες χάνουν τη ζωή τους ή εξαφανίζονται και ο κρατούμενος αυτός στον οποίο αναφέρεστε είχε δώσει μια συνέντευξη νομίζω που είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, και δεν είπε τίποτα ο Τύπος γι' αυτό και τώρα για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα υπάρχουν όλα αυτά τα σχόλια και από κόμματα μάλιστα».

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι και η διερεύνηση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Αυτή τη στιγμή η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, και μάλιστα ενεργοποιουμένης και της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Και την αλήθεια θα τη μάθουμε. Εγώ εύχομαι, το εύχομαι από καρδιάς, να μην εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα, η οποία θα σκόρπιζε το θάνατο σε χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και θα έφερνε σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες», είπε ο Σταύρος Κοντονής και επισήμανε ότι «δεν μιλάμε εδώ για μικροποσότητες αλλά για 2,1 τόνους ηρωίνης».
 
«Η ελληνική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις της θα ψάξει και θα βρει την αλήθεια, παρέχοντας συνδρομή σε οτιδήποτε η ελληνική Δικαιοσύνη ζητήσει και να το ξέρουν όλοι ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η Δικαιοσύνη θα καμφθεί, ούτε η κυβέρνηση, να φτάσει στο τέλος», προσέθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε τέλος ότι τα υπόλοιπα θα τα πει κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, «αναλυτικά και στο φως».

Πυρά από την αντιπολίτευση

Να δοθούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για τις φερόμενες επαφές του κ. Καμμένου με ισοβίτη ζήτησε, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Παράλληλα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας "Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, αφού αναφέρει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση", ερωτά τον κ. Κοντονή εάν "είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών».

Παράλληλα, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «βορβορώδεις» αποκαλύψεις και οι πληροφορίες οι οποίες έχουν δει τις τελευταίες τρεις μέρες το φως της δημοσιότητας.

«Εδώ τίθεται ζήτημα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από υπουργό αναρμόδιο, τίθεται ζήτημα λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος. Όλες αυτές οι συνομιλίες που φέρονται να έχουν γίνει δημιουργούν ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, παρεμβάσεων υπουργών που αυτά εφόσον ο υπουργός Δικαιοσύνης τα γνώριζε θα έπρεπε ή να είχε ζητήσει την αποπομπή του συναδέλφου του ή θα έπρεπε να είχε σταματήσει τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης», επεσήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου στα Παραπολιτικά fm.