Skip to main content

Κοντονής: Η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ότι συνέβη το 2008

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτό που δήλωσε στη βουλή για την απόφαση για την Ηριάννα είναι η άποψη των δύο δικαστών που μειοψήφισαν.

Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό κατήφορο».

«Η κυβέρνηση έχει πει ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα κρίνονται αλλά θα γίνονται σεβαστές, είτε διαφωνούμε είτε όχι». Ολες οι συνταγματικές εξουσίες υπόκεινται στην κρίση και την κριτική», τόνισε.

«Η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ότι συνέβη το 2008 και επειδή δεν τους βγήκε προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις. Δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι αυτό που δήλωσε ο ίδιος στη βουλή σχετικά με την απόφαση για την 29χρονη Ηριάννα είναι η άποψη των δύο δικαστών που μειοψήφισαν και που πιθανότατα θα αποτελέσει το σκεπτικό της πρότασης της μειοψηφίας.

Επισήμανε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη προβλέπει κρίση και σε δεύτερο βαθμό και υπογράμμισε ότι για όσα δήλωσε ο ίδιος δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις. Αντίθετα, όπως είπε, οι δικαστικές ενώσεις είχαν αντιδράσει έντονα σε τοποθέτηση του κ. Δένδια όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος είχε πει ότι «μειοψηφία λειτουργών της θέμιδας εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».