Skip to main content

Κοντονής: Η έρευνα για την Novartis θα πάει σε βάθος

Το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει να κάνει με παράνομη τιμολόγηση και με περιπτώσεις δωροδοκίας είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα προκύπτουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει να κάνει με παράνομη τιμολόγηση και με περιπτώσεις δωροδοκίας είπε ο υπουργός.

Αντιλαμβάνεστε ότι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχουν να κάνουν με παράνομη τιμολόγηση και σε περιπτώσεις δωροδοκίας. Όταν έχουμε δωροδοκία, έχουμε (να κάνουμε) με ξέπλυμα μαύρου χρήματος", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης, απαντώντας στην αντιπολίτευση που τον κατηγόρησε για "πολιτική λάσπη", απάντησε "ντροπή τους να λένε ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη. Οι ίδιοι έκαναν ύμνους στη δικαιοσύνη πριν από λίγο καιρό, και σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση για ποιο λόγο; Επειδή έκανε τη δουλειά της;

Η δικαιοσύνη δεν ρίχνει λάσπη, αποδίδει ευθύνες και ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται στο σύνταγμα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πήγε εκεί  "για να ενημερωθεί". Επί μια εβδομάδα βλέπαμε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, δεν είναι λογικό να ρωτήσεις αν - ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και άτομο κοντά στον πρωθυπουργό - για το αν τελικά ολοκληρώνεται;", διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: "Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος, η οποία ήταν νόμιμη".