Skip to main content

Κοντονής για αλβανικό πανό: Υπήρξε μια παραβίαση κανόνων

«Για αυτό και στείλαμε διαμαρτυρία, είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία, μας είπαν πως κατά τη διάρκεια του αγώνα το πανό είχε ήδη κατέβει», είπε

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στο πανό με προκλητικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε από Αλβανούς οπαδούς στο παιχνίδι με την Ελβετία και το οποίο προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, όσον αφορά τον έλεγχο των UEFA και FIFA στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε πως μπορεί να υπήρξε μια καθυστέρηση σχετικά με το αρχικό χρονοδιάγραμμα αλλά σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα είπε «στο Κόκκινο»:

«Η UEFA απαγορεύει την ανάρτηση πανό, εδώ υπήρξε μια παραβίαση κανόνων, ο φίλαθλος δεν εμποδίστηκε κατά την είσοδό του και την στιγμή μάλιστα που τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά με το φόβο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Γι αυτό και στείλαμε διαμαρτυρία, είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία, μας είπαν πως κατά τη διάρκεια του αγώνα το πανό είχε ήδη κατέβει, είχε αναρτηθεί πριν ξεκινήσει το ματς. Περιμένουμε».

Για τον έλεγχο από τις διεθνείς ομοσπονδίες προς την ΕΠΟ: «Η FIFA και UEFA έχουν ενεργοποιηθεί, έχουμε βγει λίγο έξω από το χρονοδιάγραμμα αλλά θεωρώ ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα».