Skip to main content

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά, ενώ μίλησε για άλλες υποθέσεις που πήραν αναστολή.

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης για αναστολή στην έκτιση της ποινής της 28χρονης Ηριάννας Β.Λ.

Μιλώντας στη Βουλή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

«Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τέτοιο ευεργέτημα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε από το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση ούτε από το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε σήμερα», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως είπε, «η στάση της αιτούσας, αυτής της κοπέλας η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας της, ήταν απολύτως υποδειγματική, αφού τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα, τα οποία της είχαν επιβληθεί. Δεύτερον, η ίδια σεβόμενη το δικαιικό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων οι οποίοι εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως την άρση απαγόρευσης της δυνατότητας που είχε να ταξιδεύει στο εξωτερικό».

Ο κ. Κοντονής σημείωσε παράλληλα ότι «οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης - βιαιοπραγίες και λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών που συγκρότησαν τη σύνθεση του δικαστηρίου - είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες».