Skip to main content

Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο η υπόθεση Γεωργίου

Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

«Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει. Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη», τόνισε ο κ. Κοντονής.