Skip to main content

Κόντης: Ήταν οφσάιντ το γκολ της Κέρκυρας

Θέση για το γκολ της Κέρκυρας πήρε ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη τόνισε ότι το γκολ των Φαιάκων ήταν οφσάιντ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει εμπάθεια κατά των κιτρίνων.
Θέση για το γκολ της Κέρκυρας πήρε ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη τόνισε ότι το γκολ των Φαιάκων ήταν οφσάιντ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει εμπάθεια κατά των κιτρίνων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη:

Για τη νίκη επί της Κέρκυρας, ανέφερε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έχει νίκες και ήττες. Το θέμα είναι η ομάδα να διορθώνει τα λάθη της και παίζει την μπάλα που ξέρει και μπορεί. Χθες οι παίκτες μας ήταν πιο συγκεντρωμένοι και κέρδισαν μία δύσκολη ομάδα. Φέτος, πολλές ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα και καμία δεν είναι κακή. Χθες δίκαια κερδίσαμε και ανεβαίνουμε πλέον προς τα πάνω».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Κέρκυρας για το ακυρωθέν γκολ, είπε: «Όλες οι ομάδες πάνω στην πίκρα τους κάνουν δηλώσεις, για τις οποίες συνειδητοποιούν αργότερα ότι δεν ήταν οι πρέπουσες, αλλά όταν κερδίζουν είναι ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα. Εγώ θα σταθώ στο γκολ που πετύχαμε εμείς. Είδα σε εφημερίδες ότι δεν κερδίσαμε δίκαια, κάτι που δε βλέπουμε να συμβαίνει με άλλες ομάδες. Τη φάση την είδα δέκα φορές και έχω να πω το εξής. Ο επόπτης έχει σηκώσει τη σημαία πριν από την κεφαλιά του Παρασκευαΐδη, γιατί υπάρχει παίκτης μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Αρη και μπροστά από τον Παρασκευαΐδη. Αυτό λέγεται συμμετοχή, γιατί παρεμποδίζει τον τερματοφύλακα και τον κάνει να σκεφτεί διαφορετικά. Οι άσχετοι, όμως, -και πολλοί δημοσιογράφοι- αυτό δεν το ξέρουν. Η εμπάθεια ξεχωρίζει σε πολλούς. Το γκολ είναι καθαρό οφσάιντ και αν δεν ήταν, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το λέγαμε. Εγώ δε θέλω να μπω στη λογική ότι επειδή αδικηθήκαμε εμείς άλλες φορές, πρέπει να αδικηθεί άλλη ομάδα σε παιχνίδι με εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε ένα ματς δε μας δόθηκαν 3 πέναλτι και ποτέ δεν κάναμε τέτοιο θέμα. Είδα και σε σάιτ χθες να γράφεται ότι κλάπηκε η νίκη από την Κέρκυρα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να νικήσει με 2-1 σε τελική ανάλυση. Πολλοί θέλουν, γενικά, να δημιουργούν τις εντυπώσεις ότι ο Αρης ευνοήθηκε. Αν ήταν έτσι, όμως και το γκολ ήταν οφσάιντ , εμείς οι ίδιοι θα το καταδικάζαμε πρώτοι».

Κληθείς να σχολιάσει την συμπαράσταση του κόσμου ο Γιάννης Κόντης, τόνισε: «Ο κόσμος έχει το δικό του κριτήριο και είδαμε ότι απομόνωσε αυτούς που έβγαλαν συμπεράσματα. Στο τελευταίο φύλλο μιας εφημερίδας γραφόταν τις προάλλες ότι εγώ έχω ετοιμάσει τον προπονητή -σαν να είναι πακέτο- να πάει στον Παναθηναϊκό. Διάβασα σχόλια για εμένα και τη Διοίκηση, σε μία περίοδο που η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Όλους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει να πάει καλά ο Αρης. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο χθες για να στηρίξει την ομάδα. Κάποιοι ήθελαν να βάλουν τον κόσμο σε διαμάχη, στράφηκαν εναντίον του Κόντη, του SUPER 3, της Διοίκησης. Αυτοί είναι σαν τα ποντίκια που βγαίνουν από εκεί που ήταν κρυμμένα. Η κριτική πρέπει να υπάρχει και ο κόσμος ξέρει να την κάνει. Δε δέχομαι, όμως, την κακόβουλη κριτική, που περιέχει εμπάθεια. Ας βγει, λοιπόν, τώρα αυτός που τα έγραψε όλα αυτά και να πει είμαστε "ρόμπες ξεκούμπωτες. Τελικά, δεν πήγε ο Κούπερ στον Παναθηναϊκό, αλλά ήρθε άλλος προπονητής"».

Τέλος, ο Γιάννης Κόντης μίλησε για τα πειθαρχικά παραπτώματα των ποδοσφαιριστών και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε δώσει "εν λευκώ" τη διαχείριση στον προπονητή και πλέον έχει κουράσει όλο αυτό. Είναι εύκολο να λέει ο καθένας ότι ξενυχτούν οι παίκτες, αλλά είναι δύσκολο να το αποδείξεις. Όταν θα έχω μία απόδειξη, για παράδειγμα φωτογραφία με την ώρα και την ημερομηνία της παράβασης, τότε είναι σίγουρο ότι θα επιβάλλω ποινή. Όταν, όμως, δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Το θέμα των ποινών είναι του κ. Κούπερ, το έχει ζητήσει και δεν μπορούμε εμείς να παρεμβαίνουμε όποτε θέλουμε. Τα πρόστιμα, εξάλλου, απαιτούν αποδείξεις και μία τυπική διαδικασία».