Skip to main content

«Κονταροχτυπιούνται» Χατζηβρέττας και Λαφαζανίδης

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δύο εν ενεργεία δήμαρχοι Δ. Χατζηβρέττας και Στ. Λαφαζανίδης είναι και αυτοί που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Της Χρύσας Κυριακού

Δυο εν ενεργεία γαλάζιοι δήμαρχοι και ένας υποψήφιος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο στον νέο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εν ενεργεία δήμαρχοι Δ. Χατζηβρέττας και Στ. Λαφαζανίδης είναι και αυτοί που θα «κονταροχτυπηθούν» για το δεύτερο γύρο.

Στο στρατόπεδο του συνδυασμού «Δυναμική Ενωτική Παρέμβαση», με επικεφαλής τον Στ. Λαφαζανίδη, επικρατεί αισιοδοξία, καθώς όπως όλα δείχνουν ο συνδυασμός θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του δημάρχου, τα μηνύματα από τους δημότες είναι ιδιαίτερα θετικά. Αλλά και στο στρατόπεδο του Δ. Χατζηβρέττα τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν, καθώς όπως λένε τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι μαζί: Κοινή ιστορία - κοινή πορεία» Δ. Χατζηβρέττας, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα φειδωλός και λέει σε όλους ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει ούτε λεπτό. «Μην εφησυχάζετε» είναι το μότο του. Στον συνδυασμό του κ. Χατζηβρέττα έχουν μεταπηδήσει αρκετά στελέχη από την παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη, όπως ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γούσιος και οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Ατματζίδης, Μένια Καλού και Παύλος Σιταρίδης. Ενώ, μαζί του θα είναι και στελέχη που εξελέγησαν με την παράταξη του πρώην δημάρχου Ευόσμου, Παναγιώτη Αλεξανδρίδη.

Ποιον θα στηρίξει ο Πέτρος Σούλας

Ο Π. Σούλας, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ως ο φυσικός διάδοχος της πάλαι ποτέ παράταξης του τέως δημάρχου Ευόσμου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, του οποίου υπήρξε στενότατος συνεργάτης και για χάρη του το 2006 απέσυρε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του, κατεβαίνει στις εκλογές με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Αν και ο ίδιος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, δεν προσχώρησε στο συνδυασμό κανενός από τους δυο δημάρχους και αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο. Στο συνδυασμό του «Νέος Δήμος για Όλους» έχουν προσχωρήσει πολλά παλαιά στελέχη της παράταξης Χατζηβρέττα. Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από πολλούς ότι στο δεύτερο γύρο είναι πολύ πιθανό ο κ. Σούλας να στηρίξει τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Ευόσμου.