Skip to main content

Κοντά στους αστέγους της Θεσσαλονίκης ο Ερυθρός Σταυρός (video)

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν μικρά σπίτια να τα νοικιάσουν για 250 ευρώ στον δήμο, ο οποίος θα αναλάβει να τα επιδιορθώσει και να τα δώσει στους αστέγους.

Σε δράση υποστήριξης αστέγων προχώρησαν την Παρασκευή τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και στις οδούς Μοναστηρίου και Παπαναστασίου μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Δύο κλιμάκια ξεκίνησαν από τα γραφεία του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές. Παρείχαν στους άστεγους της πόλης ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, πρώτες βοήθειες και βοήθειες ψυχικής υγείας. Μαζί τους και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, που ενισχύει τη συγκεκριμένη δράση.

Τι ζητούν αυτοί οι άνθρωποι; Ζητούν ένα σπίτι. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος τόνισε πως η λύση δεν είναι να μείνουν για έξι μήνες στο υπνωτήριο αστέγων αλλά να ψάξει ο δήμος να τους νοικιάσει σπίτια μέσω των διάφορων προγραμμάτων και απηύθυνε κάλεσμα μέσω της ΕΡΤ3 στους Θεσσαλονικείς, όσοι έχουν μικρά σπίτια να τα νοικιάσουν για 250 ευρώ στον δήμο, ο οποίος θα αναλάβει να τα επιδιορθώσει και να τα δώσει στους αστέγους.
 

Image