Skip to main content

Κοντά στα 200.000 ευρώ το ποσό της υπεξαίρεσης στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου

Στις 196.000 ευρώ έφθασε το ποσό της υπεξαίρεσης από τον ταμία του Δήμου Παγγαίου,στο κεντρικό ταμείο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου του νομού, ενώ είναι πιθανό το έλλειμμα να είναι ακόμα μεγαλύτερο κ

Στις 196.000 ευρώ έφθασε το ποσό της υπεξαίρεσης από τον ταμία του Δήμου Παγγαίου, Γιάννη Μηλιάτη, στο κεντρικό ταμείο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου του νομού Καβάλας. Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου, που διενήργησε η αρμόδια οικονομική επιτροπή, και το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, ο ταμίας του Δήμου σε διάστημα 18 μηνών κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά διάφορα ποσά από την παραποίηση χρηματικών ενταλμάτων.

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μηλιάτης, που εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δήμο Ελευθερούπολης-που μετονομάστηκε σε Δήμο Παγγαίου μετά τη συνένωση των πέντε δήμων της επαρχίας Παγγαίου-, στις 25 Ιανουαρίου 2011 παρέδωσε μέσω της φίλης του δυο επιστολές, μια στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη και μια στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης Γιάννη Φιλόσογλου. Σε αυτές τις επιστολές αναγνώριζε την υπεξαίρεση στην οποία προέβη, τόνιζε ότι το έλλειμμα ήταν μόνο 119.000 ευρώ και ότι αν ήθελαν οι δυο δήμαρχοι θα μπορούσε ο ίδιος να καλύψει το έλλειμμα, ώστε να μη γίνει γνωστό.

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κυριάρχησαν οι έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Φιλόσογλου, ο κ. Ξουλόγης τόνισε ότι πιθανόν το έλλειμμα να είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Παγγαίου, στην οποία ταμίας ήταν ο επίσης ο Γιάννης Μηλιάτης. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα επτά σημεία του πορίσματος του ελέγχου που διενεργήθηκε και στο οποίο φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο ο ταμίας του Δήμου αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μηλιάτης προχωρούσε σε αλλοίωση των χρηματικών ενταλμάτων, που υπέγραφε ο τότε δήμαρχος, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μικρότερα χρηματικά ποσά για την αποπληρωμή έργων που κατασκευάστηκαν. Επίσης, παραποιούσε και γραμμάτια είσπραξης που κόβονταν από τη ΔΕΗ για την καταβολή των δημοτικών τελών με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει τεράστια οικονομική ζημία.

Μετά από εκτεταμένη συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με βάση τη γνωμοδότηση της οικονομικής επιτροπής, να υποβάλει μήνυση σε βάρος του ταμία Γιάννη Μηλιάτη και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, όποιου ποσού και αν διαπιστωθεί ως έλλειμμα, και για παράβαση καθήκοντος.

Ο πρώην ταμίας του Δήμου Παγγαίου Γιάννης Μηλιάτης δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 25 Ιανουαρίου 2011 οπότε και ο ίδιος γνωστοποίησε τις πράξεις του. Όλο αυτό το διάστημα μέλη του φιλικού και συγγενικού του περιβάλλοντος αφήνουν να διαρρεύσει σε τοπικές εφημερίδες πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων.