Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Οργή κατά Ερντογάν για τη σφαγή στην Άγκυρα

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων στην Άγκυρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές που φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων στην Άγκυρα.

«Να παραιτηθεί ο Ερντογάν» και «Δολοφόνε ΑΚΡ» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζει το πλήθος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο κόμμα του.

Ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν τους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι την πλατεία Ταξίμ, ενώ στους δρόμους έκαναν την εμφάνισή τους και δύο οχήματα που εκτοξεύουν νερό.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη (δυτικά), το Μπατμάν, την Ούρφα και το Βαν (νοτιοανατολικά).

Πηγή in.gr, πηγή φωτογραφίας AFP