Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Επτά οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου

Το αεροσκάφος, τύπου Sikorsky S-76, είχε απογειωθεί στις 11:16 από το αεροδρόμιο Ατατούρκ και συνετρίβη μερικά λεπτά αργότερα στο Μπουγιουκτσεκμετζέ.

Τους επτά έφτασε ο απολογισμός των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετά τον εντοπισμό των σορών των δύο πιλότων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς.

«Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου», δήλωσε ο κ. Τοπμπάς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και την εφημερίδα Hurriyet.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, είχε κάνει αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς, ωστόσο, δεν είχαν βρεθεί ακόμη οι σοροί των πιλότων.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, τύπου Sikorsky S-76, είχε απογειωθεί στις 11:16 από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ και συνετρίβη μερικά λεπτά αργότερα στο Μπουγιουκτσεκμετζέ, δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Πέντε επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε σε τηλεοπτικό πύργο τέσσερα λεπτά αργότερα προτού συντριβεί, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε5, όπου έπεσαν τα συντρίμμια του Sikorsky, έκλεισε για την κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις.