Skip to main content

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ήρθε η δικαίωση για εργαζόμενους και αιρετούς

Για μια αδικαιολόγητη και «σκοτεινή» περιπέτεια που τελείωσε σήμερα μετά από ταλαιπωρία περίπου οχτώ μηνών, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Ζέρβας

Για μια αδικαιολόγητη και «σκοτεινή» περιπέτεια που τελείωσε σήμερα μετά από ταλαιπωρία περίπου οχτώ μηνών, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την παύση της δίωξης των έξι πρώην μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τους συμβασιούχους

Ο κ. Ζέρβας σε ανακοίνωσή του, μιλά επίσης για έναν κύκλο παραλογισμού, «που λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνος και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη έξι αιρετών». «Σήμερα ήρθε η δικαίωση. Και για τους εργαζόμενους και για τους αιρετούς. Χρειάστηκε κόπο, αξιοπρέπεια και δύναμη για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζέρβα:

«Σήμερα τελειώνει, για τα έξι πρώην μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και δημοτικούς συμβούλους, μια απίστευτη ταλαιπωρία περίπου οχτώ μηνών. Μια αδικαιολόγητη και «σκοτεινή» περιπέτεια, στην οποία υποβληθήκαμε για την απόφασή μας να σταθούμε συνεπείς και σταθεροί στις ομόφωνες αποφάσεις του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου, του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στα συμφέροντα του δήμου και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με τη διαπιστωτική πράξη παύσης της πειθαρχικής μας δίωξης κλείνει ένας κύκλος παραλογισμού, που λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνος και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη έξι αιρετών, που δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να μείνουμε πιστοί στην εντολή που έχουμε λάβει από τους δημότες της Θεσσαλονίκης: να υποστηρίζουμε το συμφέρον της πόλης, το συλλογικό συμφέρον.

Ορισμένοι δε δίστασαν να προσβάλουν τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση ευθέως μέσα από τη δίωξή μας. Δε δίστασαν να αγνοήσουν τη διοικητική αυτοτέλεια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το δικαίωμά μας να είμαστε πολιτικά όντα και να λαμβάνουμε ελεύθερα τις αποφάσεις μας (πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας).

Δε δίστασαν ακόμη ακόμη να μας απειλούν με τη δαμόκλειο σπάθη της αργίας, της έκπτωσης, των καταλογισμών… και να μας παραπέμπουν με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, επειδή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην εργασία για εκατοντάδες συμβασιούχους, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος σε όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία θα κρίνει πώς από μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης φτάσαμε τελικά μόνον έξι αιρετοί να σερνόμαστε επί μήνες σε απολογίες και σε πειθαρχικά συμβούλια και να υφιστάμεθα ηθικό, ψυχολογικό, οικονομικό και πολιτικό πόλεμο.

Όλο αυτό το διάστημα όμως σταθήκαμε συνεπείς στο καθήκον μας και στηρίξαμε με αποφασιστικότητα το δικαίωμα να αποφασίζει ο δήμος για τα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Η απόφασή μας να παραμείνουμε σταθεροί σε αυτή τη δύσκολη πορεία είχε και για μένα ιδιαίτερη  προσωπική φθορά. Και σήμερα όμως δε θα έκανα τίποτε διαφορετικό αν χρειαζόταν να πάρω ανάλογες αποφάσεις. Θα κρατούσα την ίδια προσωπική και πολιτική στάση.

Σήμερα ήρθε η δικαίωση. Και για τους εργαζόμενους και για τους αιρετούς. Χρειάστηκε κόπο, αξιοπρέπεια και δύναμη για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως η συνέπεια και η έντιμη πολιτική στάση επιβραβεύτηκε, κι ελπίζω να επιβραβεύεται πάντα.

Ο κ. Ζέρβας ευχαριστεί «από καρδιάςόλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους και ιδιαίτερα τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Χωρίς τη δική του αμέριστη στήριξη νομίζω ο δρόμος της δικαίωσης θα ήταν πολύ πιο μακρύς κι επίπονος».