Skip to main content

Κωνσταντινίδης: Το Υπουργείο Μεταφορών παίζει με τον ΟΑΣΘ

Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είναι ενας βολονταριστικός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης, αναφέρει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, που δρομολογεί άμεσα την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ασκεί ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, χαρακτηρίζοντάς το βολονταριστικό αντιπερισπασμό.

«Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είναι ενας βολονταριστικός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης. Σε κάθε Υπουργείο δημιουργεί ένα τουλάχιστον θέμα στο οποίο αντιστέκεται για να αντιρροπήσει στο εσωτερικό κοινό αλλά και το ευρύτερα δημοσιοϋπαλληλικό, τις ιδιωτικοποιήσεις, που κατά τα άλλα προωθεί», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης και προσθέτει:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού συντηρεί το πρόσχημα των αρχαιοτήτων στο Ελληνικό, το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει φραγμό ή διαδίδει πως βάζει για ιδιώτες στα σκουπίδια, το Υπουργείο Μεταφορών παίζει με τον ΟΑΣΘ. Έτσι κρατάει ενεργή και ζωντανή τη διπλή γλώσσα και εξωραΐζει τις εντυπώσεις. Απλά με το τελευταίο παίγνιο την πληρώνει η Θεσσαλονίκη».