Skip to main content

Κωνσταντινίδης: Η Ελλάδα ανάμεσα στις αξιόπιστες και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης

Τι ανέφερε ο ​​​​υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης στο δείπνο που που παρέθεσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το 2024

Στην ολική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στο δείπνο που παρέθεσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για τη έλευση της νέας χρονιάς.

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κωνσταντινίδης ευχήθηκε το 2024 να είναι καρποφόρο και δημιουργικό. Η αξιοπιστία και οι θετικές προοπτικές που εκπέμπει η οικονομία μας, όπως είπε, κατέστησαν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης στη Ν.Α. Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός: «Καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στις αξιόπιστες, υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης και η ανάπτυξη αποκτά βιώσιμα χαρακτηριστικά, στηριζόμενη στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στις μεταρρυθμίσεις, αλλά στις αυξημένες χρηματοδοτικές ροές, το 2024 διαθέτει όλα τα εφόδια να είναι έτος προόδου. Μια ακόμα χρονιά με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο και θετικό κοινωνικό αποτύπωμα».

Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ακόμη: «Στο εξωστρεφές, βιώσιμο και παραγωγικό μοντέλο που εφαρμόζουμε, οι ελληνικές επιχειρήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο. Καθώς η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται, είναι στιγμή να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές. Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη δυναμική που αναπτύσσει η ελληνική οικονομία. Με όραμα, συνέπεια, πολλή δουλειά, συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη, θα τα καταφέρουμε» σημείωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης στον επίλογο της τοποθέτησής του, απευθυνόμενος στα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.