Skip to main content

Κόνιτσα: Νεκρή αρκούδα πυροβολημένη με κυνηγετικό όπλο

Ο θάνατός της φαίνεται να προήλθε από πυροβολισμό, καθώς έφερε τρία τραύματα από σφαίρες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνου

Μία νεκρή θηλυκή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κοντά στη διασταύρωση Δροσοπηγής.

Οι αστυνομικές αρχές που εντόπισαν το άτυχο ζώο ενημέρωσαν το Δασαρχείο Κόνιτσας άνθρωποι του οποίου μετέβησαν στο σημείο και μαζί με εκπροσώπους του Δήμου διαχειρίστηκαν το περιστατικό κατόπιν υποδείξεων της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ο θάνατος της αρκούδας, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, φαίνεται να προήλθε από πυροβολισμό, καθώς έφερε τρία τραύματα από σφαίρες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δασαρχείου, το ζώο ήταν νεκρό για περισσότερες από 48 ώρες. Πιθανότατα, εκτιμά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, είχε πυροβοληθεί σε άλλο σημείο και αφού περπάτησε για κάποια μέτρα, ξεψύχησε δίπλα στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό είναι δασική και δεν υπάρχουν κατοικίες.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το νέο περιστατικό φόνου ενός νεαρού άγριου ζώου που, όπως αναφέρει, «έρχεται για να μας υπενθυμίσει ότι οι απειλές που αντιμετωπίζει το είδος είναι όλες ανθρωπογενείς».

Φωτογραφία αρχείου