Skip to main content

Κονέ: «Μεγάλη ομάδα η Λάτσιο»

Το βήμα στην καριέρα του αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Κονέ με την επικείμενη μεταγραφή του στην Λάτσιο.

 

Στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport» μίλησε ο Παναγιώτης Κονέ για την μέχρι τώρα πορεία του στην Serie A και την επικείμενη μεταγραφή του στην Λάτσιο. 
 
Αναλυτικά:
 
«Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι εκπρόσωποί μου. Δεν τους τηλεφωνώ γιατί εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, ελπίζω όμως σύντομα να μου δώσουν καλές ειδήσεις. Η Λάτσιο είναι μια μεγάλη ομάδα και είμαι ευτυχής που το όνομά μου συζητείται. Ο παίκτης που με εμπνέει είναι ο Ζέεντορφ. Θέλω να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Λάτσιο. Οι Ζάρατε και Κλόζε είναι εξαιρετικοί παίκτες. Στα επόμενα δύο χρόνια η ομάδα θα κάνει σίγουρα σπουδαία πράγματα. Η διοίκηση δείχνει να έχει ένα σαφές όραμα. Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις, όπως συνέβη στην Μπρέσια. Είμαι το τυπικό "οκτώ", πιο επιθετικός από αμυντικός».
 
Για το πρώτο γκολ που σημείωσε στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Ήταν μια ωραία κίνηση, πράγματι. Όλη τη χρονιά προσπάθησα να σκοράρω, είχα 10-15 ευκαιρίες, αλλά δεν ήμουν τυχερός μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Θα μπορούσα να έχω σκοράρει πολλά περισσότερα τέρματα. Κάνω πολλή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο και θέτω πάντα τον εαυτό μου στη διάθεση της ομάδας».
 
Για την έως τώρα καριέρα του: «Έφυγα από τα Τίρανα σε ηλικία 4 ετών για να πάω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου. Στα 17 χρόνια μου κλήθηκα για πρώτη φορά στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Στη συνέχεια έπαιξα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ηρακλή, ενώ αγωνίστηκα και στη γαλλική Λανς. Ο Τζιανλούκα Νάνι, ο τεχνικός διευθυντής της Μπρέσια, με έφερε στην Ιταλία. Με είδε πολλές φορές στην εθνική Ελπίδων και αυτός αποφάσισε να με πάει στην Ιταλία».
 
Για την επικείμενη μεταγραφή του στην Λάτσιο: «Είμαι χαρούμενος. Στην πραγματικότητα χρειάστηκε ένα πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν με σταματά, αντίθετα με ωθεί να προσπαθήσω για ακόμα καλύτερα. Η Λάτσιο θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου, είναι μια κορυφαία ομάδα. Παρακολούθησα την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Είναι μια συμπαγής ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με πολλούς καλούς παίκτες, όπως οι Ερνάνες, Ματουζάλεμ, Μάουρι, Ζάρατε. Η Λάτσιο είναι μια από τις πρώτες τέσσερις ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου».