Skip to main content

Κονδύλια 3 εκατ. ευρώ για το περιβάλλον διαθέτει η Β.Φ.Λ.

Άμεσα μέτρα για την απορρύπανση του περιβάλλοντος. Και για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας δεσμεύεται η πλευρά Λαυρεντιάδη.
Όλες οι θέσεις εργασίας στη Βιομηχανία Φοσφωρικών Λιπασμάτων θα διασφαλιστούν, ενώ άμεσα  θα επενδυθούν 3 εκατ. ευρώ για την απορρύπανση του περιβάλλοντος.

Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσαν στελέχη του Ομίλου Λαυρεντιάδη σε τοπικούς φορείς της Καβάλας, με τους οποίους είχαν σειρά συναντήσεων.
Οι Μιχάλης Κυριακίδης και Θόδωρος Κιτσάκος, συζήτησαν τα θέματα με το δήμαρχο Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή. Τους δυο εκπροσώπους συνόδευαν ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χατζηγεωργίου  και ο γενικός διευθυντής της ΒΦΛ κ. Νίκος Σίμογλου. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από τη συνάντηση αποκόμισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει τη διάθεση να επενδύσει στη βιομηχανία και ότι οι προθέσεις τους είναι θετικές και θέλουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ΒΦΛ.

Ο κ. Σιμιτσής τόνισε «για μας είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο και όχι απλώς να λειτουργεί, να φυτοζωεί, αλλά να αναπτυχθεί δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Βέβαια, κάθε είδους βιομηχανική ανάπτυξη εμπεριέχει τον κίνδυνο της ατμοσφαιρικής και περιβαλλοντικής ρύπανσης, άρα είναι πολύ σημαντικό για μας να τηρηθούν οι διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κ. Κυριακίδης με διαβεβαίωσε πως υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο διασφαλίζει για την επόμενη πενταετία τις θέσεις εργασίας, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή ο κ. Λαυρεντιάδης δεσμεύτηκε πως θα διαθέσει το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για άμεσες εργασίες περιβαλλοντικής αντιρρύπανσης και απορρύπανσης του περιβάλλοντος».

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους. Επισήμανε ότι το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ, «έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη, άριστοι επιστήμονες που απασχολούνται στη βιομηχανία μπορούν με μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά να μας πουν τι γίνεται».