Skip to main content

Κονδύλια 2,7 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο των Μετεώρων

Περισσότερα από 2,7 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των Μετεώρων στο τμήμα από το Καστράκι μέχρι την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Περισσότερα από 2,7 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των Μετεώρων στο τμήμα από το Καστράκι μέχρι την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Με απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η γγ της περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλιόπη Γερακούδη, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.745.378,15 ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Θεσσαλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013.

Οι επεμβάσεις έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του οδικού κυκλώματος των Μετεώρων, σε μήκος 3,87 χλμ. Συγκεκριμένα, θα βελτιωθούν τα γεωμετρικά στοιχεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οδού καθώς και η οδική ασφάλεια και η λειτουργικότητά της. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, διαπλατύνσεις του οδοστρώματος, επεκτάσεις και κατασκευή νέων τοίχων, επενδύσεις πρανών, αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας που παρουσιάζουν έντονα στοιχεία φθοράς με νέα και διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Το έργο, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, θα προσφέρει σημαντικά οφέλη σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, σε διεθνές επίπεδο, τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε εποχή του χρόνου. Η βελτίωση των υποδομών προσπελασιμότητας συνδέεται με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, καθώς διασφαλίζει την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των τουριστών, αλλά και τη διασύνδεση του προορισμού με άλλα ενδιαφέροντα μνημεία και φυσικά αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή.