Skip to main content

Κόμβος Τεχνογνωσίας από τη Deloitte σε μία Θεσσαλονίκη που αλλάζει

Εγκαινιάσθηκε το νέο κέντρο που δημιούργησε η Deloitte Ελλάδος κάνοντας μία μεγάλη επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες προηγμένες τεχνολογικά

«Στα επόμενα 3 με 5 χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ - πολύ καλύτερα στη Θεσσαλονίκη, η πόλη συγκεντρώνει πολλά στοιχεία που μπορούνε να την αναδείξουνε σε κέντρο διεθνών δημιουργικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος & CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος την ημέρα των επίσημων εγκαινίων του Deloitte Alexander Competence Center, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Η Deloitte, πιστεύει στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης γι΄ αυτό και με το DACC, κάνει μία σημαντική επένδυση για τη δημιουργία ενός κόμβου τεχνογνωσίας, καινοτομίας και δημιουργικότητας, έχοντας ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου προσλάβει 40 νέους επιστήμονες, επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, όλους full time και με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στόχος είναι μέχρι τέλος του έτους να προσληφθούν ακόμη 30 άτομα, το λιγότερο, ενώ έως το τέλος του 2020 ο Κόμβος θα φθάσει να απασχολεί 200 άτομα ή και ακόμη περισσότερα, καθώς η Deloitte Ελλάδος με το DACC θα αναλαμβάνει και έργα πελατών για την Deloitte Ιταλίας και Μάλτας, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες του δικτύου Deloitte σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και, πλησιέστερα σε πιθανή συνεργασία, με την Deloitte Αγγλίας.

«Στη Θεσσαλονίκη κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, δημιουργούμε ένα κόμβο ανάπτυξης τεχνογνωσίας, που θα παρέχει υπηρεσίες προηγμένες τεχνολογικά και στα πέντε business units της εταιρείας μας, δεν περιοριζόμαστε στη δημιουργία ενός κέντρου που απλώς θα κάνει delivery υπηρεσιών».

Αριστερά ο κ. Βασίλης Καφάτος, δεξιά ο κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος

«Στο DACC θα γίνεται ανάπτυξη λύσεων», τόνισε ο κ. Κουτσόπουλος λέγοντας πως η εταιρεία εκτιμά πως ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης χρειάζονται, λόγω μεγέθους, business process solutions, ενώ πολλές εξαγωγικές χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη μέσω processed information.

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε από τη Deloitte, γιατί στην πόλη υπάρχει δυναμικό νέων επιστημόνων με κριτική σκέψη και τεχνικές γνώσεις, που μετά από μία πιθανή μετεκπαίδευση από την Deloitte σε Αθήνα ή στο Μιλάνο, μπορούν να αποδώσουν σε πολύ σύνθετα έργα για την ελληνική, την ιταλική ή και γενικότερα την ευρωπαϊκή αγορά.

Στη λήψη αυτής της απόφασης βάρυνε και το γεγονός ότι στη πόλη υπήρχε ήδη ένα δραστήριο γραφείο της Deloitte  με 30 άτομα προσωπικό, ενώ υπάρχουν και στελέχη της Deloitte, σε διαφορετικά σημεία του διεθνούς δικτύου, τα οποία κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και επιθυμούν να επιστρέψουν για να εργαστούν σε ένα κέντρο καλά δομημένο

O εταίρος της Deloitte και consulting leader κ. Βασίλης Καφάτος, επισήμανε την πάρα πολύ θετική ανταπόκριση που βρήκε η εταιρεία, από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει νέους επιστήμονες με κριτική σκέψη και τεχνικές γνώσεις, πρόθυμους να εργαστούν για να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις ενός σύνθετου εγχειρήματος.

«Είμαστε σε επαφή με πολλά πανεπιστήμια της χώρας και στη Θεσσαλονίκη με όλα τα ανώτατα ιδρύματα της πόλης. Υπήρχε εκπαιδευτικό ίδρυμα που δήλωσε πρόθυμο να εντάξει στο πρόγραμμα μαθημάτων του και τα Ιταλικά, για να ανταποκριθούν φοιτητές του ευκολότερα στα έργα της Deloitte Ιταλίας», για να προσθέσει ότι πέραν του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, η Θεσσαλονίκη έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της πολυπολιτισμικότητας ενώ έχει αρχίσει να διαμορφώνει έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα.