Skip to main content

Κόμβος στη Χανιώτη για να ρυθμιστεί το κυκλοφοριακό χάος

Προϋπολογισμός 300.000 ευρώ για ένα κρίσιμο έργο για την τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής, που θα έχει διάρκεια κατασκευής 12 μήνες.

Στην κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη Χανιώτη Χαλκιδικής προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη διάθεση ποσού 300.000 ευρώ, μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού, προκειμένου να λύσει το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ειδικά τα καλοκαίρια.

Ο κόμβος είναι απαραίτητος για να σταματήσει η χαώδης κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής. Στην κεντρική περιοχή του οικισμού της Χανιώτης, επί της εθνικής οδού, όπου υφίστανται οι βασικοί δρόμοι πρόσβασης προς την παραλιακή ζώνη, λόγω των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων σε όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως τους θερινούς μήνες, κρίθηκε ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένας ισόπεδος κυκλικός κόμβος, που θα ρυθμίζει αποτελεσματικά τις αμφίδρομες κινήσεις επί της εθνικής οδού, καθώς και τις αντίστοιχες προς την παραλιακή και τις άλλες περιοχές του οικισμού της Χανιώτης.

Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή νησίδας, με κράσπεδα και πλάκες πεζοδρομίου επί του άξονα της εθνικής οδού, σε απόσταση περί τα 500 μέτρα πριν και μετά τον κυκλικό κόμβο, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η φύτευση δένδρων – θάμνων.

Τα έργα θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ την έγκριση για να προχωρήσει το έργο θα τη δώσει το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην επόμενη συνεδρίασή του.

Φωτογραφία αρχείου