Skip to main content

Κομοτηνή: Λύθηκε η «ομηρία» ο Αποστόλου - Νέα επεισόδια

Οι αγρότες έλυσαν την «πολιορκία» του Αποστόλου οι αγρότες και επέστρεψαν στα μπλόκα τους. Νέα επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης.

Λύθηκε το βράδυ της Τετάρτης η «ομηρία» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος ήταν για πολλές ώρες αποκλεισμένος μέσα στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, πέριξ του οποίου ήταν συγκεντρωμένοι αγρότες.

Οι αγρότες έλυσαν τελικά την «πολιορκία» και επέστρεψαν στα μπλόκα τους.

Έξω από το κτήριο η κατάσταση ήταν τεταμένη από, ενώ το απόγευμα σημειώθηκαν νέα επεισόδια. Οι αγρότες διεμύνυαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον υπουργό να φύγει, εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βαγγέλη Αποστόλου με αντιπροσωπεία αγροτών από τη Ροδόπη και τον Έβρο.

Οι αγρότες εξερχόμενοι από τη συνάντηση δήλωσαν ότι ζήτησαν από τον κ. Αποστόλου να αποσυρθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και ότι θα παραμείνουν έξω από τις εισόδους της πρώην νομαρχίας αναμένοντας την έξοδο του υπουργού και των συνεργατών του.

Είχε προηγηθεί από νωρίς το πρωί ο αποκλεισμός του κτηρίου από τους αγρότες και η παρέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι διαδηλωτές έριξαν αυγά, κροτίδες και καπνογόνα, σπάζοντας τζάμια της εισόδου της πρώην νομαρχίας Ροδόπης, κατά την έλευση του κ. Αποστόλου.