Skip to main content

Κομοτηνή: 39χρονος εξαπάτησε υπαλλήλους σε 9 πρακτορεία ΟΠΑΠ

Στα πλαίσια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος του 2016.

Στα πλαίσια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.

Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης του 39χρονου, αρχικά μετέβαινε μερικές φορές στο πρακτορείο, όπου συστηνόταν ως αστυνομικός και κατέθετε δελτία στοιχήματος διαφόρων χρηματικών ποσών, καταβάλλοντας άμεσα την αξία του δελτίου.  

Ακολούθως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων του πρακτορείου, κατέθετε διάφορα δελτία στοιχήματος και αποχωρούσε από το πρακτορείο χωρίς να προβεί στην αποπληρωμή τους, προφασιζόμενος ότι θα επιστρέψει να καταβάλει τα χρήματα αργότερα, χωρίς όμως ουδέποτε να το πραγματοποιεί.

Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, μετέβη συνολικά σε εννέα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, όπου κατέθεσε 22 δελτία στοιχήματος, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου, για τα οποία ουδέποτε προέβη στην αποπληρωμή τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.