Skip to main content

Κομνηνός: Ικανοποιημένοι από τα τηλεοπτικά και την οργάνωση του BCL

Ο CEO της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξουν το αγωνιστικό πρόγραμμα με στόχο την αλλαγή στην προσέλευση των φιλάθλων

Εικοσιτετράωρο επαφής τόσο με τους διοικούντες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και με ιθύνοντες της ΚΑΕ Αρης είχε χθες, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας που διατηρεί η λίγκα με ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν, ο CEO τους Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός.

Η μέρα άρχισε με γεύμα με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Δικεφάλου, Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, αντίστοιχα και συνεχίστηκε με τα στελέχη των κιτρινόμαυρων, στο Αλεξάνδρειο, λόγω και της αναμέτρησης για τη 12η αγωνιστική του Champions League, με τη Νίμπουργκ, την οποία παρακολούθησε διά ζώσης.

Η ολοκλήρωση της μάχης του Αρη με του Τσέχους τον βρήκε για αρκετή ώρα στην κεντρική είσοδο του Παλέ Ντε Σπορ, χρόνο από τον οποίο διέθεσε και ΑΜΠΕ. Ζητώντας του μια μικρή αποτίμηση για το νεοσύστατο Champions League, επεσήμανε: «Εχουμε 240 αγώνες που ολοκληρώθηκαν και αυτό μας δίνει ένα καλό δείγμα για να εκτιμήσουμε το πώς είμαστε.

Μέχρι στιγμής, τα δείγματα είναι θετικά, τόσο από τις ομάδες, όσο και από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, τα τηλεοπτικά μας κανάλια, τους χορηγούς και ούτω καθεξής. Είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι. Προφανώς, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουμε πολλή δουλειά ακόμη, τόσο για τα παιχνίδια που απομένουν, για τα πλέι οφ, το φάιναλ φορ, αλλά και τον προγραμματισμό που κάνουμε για του χρόνου (σ.σ. οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση έχουν υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου).

Για το αν το Champions League, σε επίπεδο αγωνιστικό, γηπέδων, αλλά και σε ό,τι αφορά τους διαιτητές, αδυναμίες των οποίων έχουν φανεί, σε αρκετές περιπτώσεις από την έναρξη της σεζόν, τόνισε: «Σε πολλά πράγματα έχουμε εκπλαγεί θετικά και οι ομάδες και εμείς, διότι πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες.

Στο οργανωτικό κομμάτι, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, στο θέμα της τηλεοπτικής παραγωγής, με το αναβαθμισμένο επίπεδο και την ποιότητα παραγωγής που έχουμε εισαγάγει, είμαστε εξίσου ικανοποιημένοι, όπως και με το θέμα της εικόνας των γηπέδων, με τα στίκερς που έχουμε φέρει. Μας απασχολεί, από την άλλη, πως σε αρκετά παιχνίδια η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα δεν ήταν ικανοποιητική. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης παρατηρήθηκε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να δούμε, να κοιτάξουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις ώρες των αγώνων με όλο το πλαίσιο.

Η διαιτησία, από εκεί και πέρα, είναι ένα μόνιμο σημείο συζήτησης σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις. Προφανώς, η διαιτησία πάντοτε μπορεί να βελτιωθεί. Ολες οι ομάδες μας έχουν μεταφέρει πως ξεκάθαρα δεν υπάρχει διάθεση εύνοιας, υφίστανται φυσικά ανθρώπινα λάθη, όπως επίσης και διαιτητές που χρίζουν βελτίωσης.

Εστιάζουμε πολύ σε αυτό με τα σεμινάρια, την εκπαίδευση των διαιτητών. Γενικά, σε πολλά κομμάτια της διοργάνωσης, είμαστε ικανοποιημένοι, ίσως και περισσότερο από όσο θεωρούσαμε πως θα μπορούσαμε να είμαστε. Σε κάποια άλλα προσπαθούμε να βελτιωθούμε κάθε μέρα για να προσφέρουμε, κυρίως στις ομάδες και στους φιλάθλους, μια διοργάνωση υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου».

«Επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ»

Η ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής στο Champions League, βρίσκει, σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες, τον Αρη και την ΑΕΚ ουσιαστικά στην επόμενη φάση και τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και αυτός παρουσία στο πρώτο βήμα των πλέι οφ.

Ο κ. Κομνηνός σχολίασε: «Οι ελληνικές ομάδες έχουν καλή παρουσία στη διοργάνωση, το πιο πιθανό είναι να έχουμε και τις τρεις στην επόμενη φάση. Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό διασυλλογικό μπάσκετ. Αν κάποια, μακάρι να είναι περισσότερες από μία, προκριθεί στην τελική τετράδα, θα αποτελέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ, διότι όλοι γνωρίζουμε και την ικανότητα αυτών των ομάδων, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού να υποστηρίξει τέτοιες διοργανώσεις.

Ήδη έχουμε συζήτηση με αρκετές ομάδες που προκρίνονται, σε ό,τι έχει να κάνει με το φάιναλ φορ, προφανώς οι επαφές θα προχωρήσουν περισσότερο όταν θα ξέρουμε τους 8 της διοργάνωσης. Εχουμε, όμως, δρόμο ακόμη μπροστά μας. Σε λίγο θα ξέρουμε τις 24 ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση, μέχρι να φτάσουμε στις 4, θα ξέρουμε και για το που θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ».

Για την ένσταση που κατέθεσε ο Αρης για το παιχνίδι του με την Μπάνβιτ στην Πάνορμο (σ.σ. διεκδικεί τη νίκη στα χαρτιά για παράβαση κανονισμού), ανέφερε: «Η ένσταση έχει πάρει το δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης. Το διοικητικό συμβούλιο του Basketball Champions League έχει ορίσει έναν ανεξάρτητο αθλητικό δικαστή της ελβετικής νομοθεσίας, όλα τα έγγραφα και του Αρη και της Μπάνβιτ, έχουν προσκομιστεί και εντός της εβδομάδας αυτής, έχει ενημερώσει ο δικαστής πως θα υπάρχει απόφαση».

Αναφορικά, τέλος, με την αναμέτρηση των κιτρινόμαυρων με τη Νίμπουργκ και τον περιπετειώδη τρόπο διεξαγωγής της, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (σ.σ. οι Τσέχοι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, οδικώς από την Αθήνα, δύο περίπου ώρες πριν το τζάμπολ), είπε: «Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Νίμπουργκ έδειξε fair play, πολλές άλλες ομάδες θα είχαν χρησιμοποιήσει την κατάσταση ως δικαιολογία για να μην εμφανιστούν στο γήπεδο. Ηταν κάτι που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, δώσαμε εύσημα τους Τσέχους, αυτό που έκαναν ήταν υπέρβαση στην προσπάθεια να υλοποιηθεί ο αγώνας και να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χωρίς παρατράγουδα».