Skip to main content

Κόλλια-Τσαρουχά: Κομματικά υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Δήλωση της υφυπ. Εσωτερικών Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, εν όψει πραγματοποίησης της Zootechnia. Η κυβέρνηση έλυσε το ασφαλιστικό των αγροτών.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι πολιτικά - κομματικά υποκινούμενες, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, στο πλαίσιο της συνέντευξης για την κλαδική Zootechnia.

Η δήλωση της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά έγινε την στιγμή που μπλόκα αγροτών βρίσκονται ανεπτυγμένα σε όλη την γύρω περιοχή, σε μία περίοδο που τα πνεύματα γύρω από τα αγροτικά θέματα παρουσιάζονται οξυμμένα.

Η υφυπουργός ζήτησε από τους αγρότες, τουλάχιστον στην διάρκεια της έκθεσης, που αποτελεί «γιορτή» για τον κτηνοτροφικό κλάδο, να μην αποκλείσουν οδούς.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους αγρότες και την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποζημιώσεις, κάρτα αγρότη, επενδυτικά προγράμματα - αλλά έκανε ιδιαίτερη μνεία σε ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα των αγροτικών κινητοποιήσεων, στο νέο ασφαλιστικό.

Με το ασφαλιστικό που ψηφίσθηκε, υποστήριξε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, διασώθηκε ο ΟΓΑ και εξασφαλίσθηκε η δυνατότητα χορήγησης συντάξεων στους αγρότες, με τα 384 ευρώ να είναι «βασική και όχι κατώτατη» σύνταξη.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εκτίμησε ότι στη διάρκεια της Zootechnia, πιθανόν θα υπάρξει και κάποια συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των αγροτών.