Skip to main content

Κομισιόν:Απόφαση για επιστροφή των θεσμών - όχι συμφωνία στο Eurogroup

Θα μπορούσε να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εάν υπάρξουν μέχρι τη Δευτέρα διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσε να κλείσει η αξιολόγηση.

Δεν θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο Εurogroup της 20ης Μαρτίου, ξεκαθάρισε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ανέφερε, όμως, ότι θα μπορούσε να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εάν υπάρξουν μέχρι τη Δευτέρα σημαντικές διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσε να κλείσει σύντομα η συμφωνία. Δηλαδή, όπως τόνισε, για να επιστρέψουν στην Αθήνα άμεσα οι επικεφαλής των θεσμών, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει εγγυήσεις για σύντομη ολοκλήρωση της αξιολογησης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, τα οποία, εάν δεν υπάρξει κινητικότητα, δεν μπορούν να κλείσουν. Όπως ανέφερε τα ανοιχτά μέτωπα είναι τα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση του πλεόνασματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, τα εργασιακά, την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις δεν αποτελεί λύση είπε, ενώ τη Δευτέρα οι υπουργοί αναμένεται να ζητήσουν από όλες τις πλευρές να κάνουν γρήγορα.