Skip to main content

Κομισιόν: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 86,5 μονάδες - όσο ήταν και τον Οκτώβριο - ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε στις 106,1 μονάδες.

Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρωζώνη, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 86,5 μονάδες - όσο ήταν και τον Οκτώβριο - ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε στις 106,1 μονάδες. Στην Ε.Ε., ο ESI μειώθηκε οριακά στις 107,6 από 107,7 μονάδες τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη είναι ο υψηλότερος από τον Μάιο του 2011.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το σταθερό αποτέλεσμα του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στον μεταποιητικό τομέα και, σε μικρότερο βαθμό, στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Αναφορικά με τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, μείωση σημειώθηκε στη Γερμανία (-0,1), τη Γαλλία (-0,6) και την Ιταλία (-0,7), ενώ αύξηση καταγράφηκε στην Ισπανία (+0,2).