Skip to main content

Σε επαφή η Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές για τα επεισόδια σε hotspot

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή για το θέμα της ασφάλειας των hotspot, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

«Νίπτει τας χείρας της» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επεισόδια που ξέσπασαν πρόσφατα σε ελληνικά hotspot, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια της Τετάρτης στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή και οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή για το θέμα της ασφάλειας των hotspot, τόσο με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου EASO, η οποία συναντήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα.

«Υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις για την κατάσταση ασφαλείας στα hotspot και θα συνεχίσουμε να εγείρουμε το ζήτημα στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές» απάντησε ο κ. Σχοινάς. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φταίει η Κομισιόν και για τα επεισόδια στα hotspot που στοχοποίησαν προσωπικό της EASO, το οποίο βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει» αναρωτήθηκε ο κ. Σχοινάς.

«Υπάρχει ένας βαθμός δυσαρέσκειας σε αυτά τα hotspot, το οποίο δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς» είπε.

Από την πλευρά του, η εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης Ερνστ Τόβε υπενθύμισε ότι στα ελληνικά νησιά βρίσκονται περίπου 15.000 μετανάστες και οι ελληνικές υπηρεσίες ασύλου έχουν καταγράψει πάνω από 7.000 αιτήσεις ασύλου, των οποίων οι διαδικασίες προχωρούν.