Skip to main content

Koμισιόν: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης

Με το τέλος των διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσει εξέταση από τους θεσμούς. Αρνήθηκε η Κομισιόν να σχολιάσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις σε «τεχνικό και πολιτικό επίπεδο», παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα, έκανε λόγο σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως είπε, με το τέλος των διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσει εξέταση από τους Θεσμούς και στη συνέχεια θα συγκληθεί το Euroworking Group για να επικυρώσει την εκταμίευση «αυστηρά πριν την επόμενη εβδομάδα».
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την απεργία, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως προς το κατά πόσο επηρεάζει την κυριότητα των μέτρων.
 
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στο πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτύχουμε αποτελέσματα σε όλα τα θέματα. Γίνεται πρόοδος για να ολοκληρώσουμε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα και με την ολοκλήρωση τους οι Θεσμοί θα προβούν στην αξιολόγηση τους. Το Eurogroup έδωσε εντολή στο Euroworking Group να ανασυσταθεί «όχι μετά την αρχή της επόμενης εβδομάδας» έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Ελπίζουμε πως τα μέτρα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο κ. Σχοινάς.