Skip to main content

Κομισιόν: Ικανοποίηση για ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και πλεόνασμα

Η Ελλάδα είναι όγδοη στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ο Κ. Κατάινεν δήλωσε πως «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο και υπάρχει μεγάλη ανάγκη επενδύσεων στη χώρα».

Παράλληλα, δήλωσε ευχαριστημένος για το βαθμό αξιοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ από την Ελλάδα κυρίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια από τράπεζες, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι όγδοη στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου με βάση το ΑΕΠ.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η χώρα έχουν βελτιώσει κατά πολύ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει με αποτέλεσμα την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων και από το εξωτερικό.