Skip to main content

Κομισιόν:Η επίσκεψη Μοσκοβισί δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών

Οι εργασίες συνεχίζονται από τη βάση των θεσμών, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα, ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ.

Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» από τον κ. Μοσκοβισί αύριο στην Αθήνα «δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος επίτροπος Π. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ίδια εκπρόσωπος, παραπέμποντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία πρέπει να «επιλέξουμε εάν θα οικοδομήσουμε στην πρόοδο ή θα την υπονομεύσουμε».

Ειδικότερα, η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε πως οι εργασίες συνεχίζονται προς το παρόν από τη βάση των θεσμών και πως δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα.