Skip to main content

Κομισιόν: Δεν αναμένεται συμφωνία στην αποψινή συνάντηση με Τσίπρα

Η αποψινή συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αναμένεται να είναι καταληκτική, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η αποψινή συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αναμένεται να είναι καταληκτική για το ζήτημα της συμφωνίας, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, ο κ. Γιούνκερ κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να συζητήσουν σε προσωπική βάση γιατί και οι δύο δίνουν μεγάλη βάση στην προσωπική επαφή. «Ήρθε η στιγμή», πρόσθεσε, «να επικεντρωθούν οι διαπραγματεύσεις στα ουσιώδη ζητήματα, δηλαδή αυτά που παραμένουν ανοικτά», εντούτοις ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια πρώτη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι καταληκτική.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα συμμετάσχει στην αποψινή συνάντηση ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εμφανίστηκε αινιγματικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Ντέισελμπλουμ και πως σε αυτό το κτήριο «μπαίνουν και βγαίνουν πολλά άτομα».

Κοινοτική πηγή ανέφερε σήμερα ότι δεν έχει σημασία με βάση ποια πρόταση θα γίνουν οι αποψινές συζητήσεις, δηλαδή αν θα είναι των θεσμών ή της ελληνικής κυβέρνησης. «Εκείνο που έχει σημασία είναι να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία», τόνισε.