Skip to main content

Κομισιόν απειλεί Πολωνία με παραπομπή στο Δικαστήριο της ΕΕ

Η Επιτροπή άνοιξε τις νομικές διαδικασίες σε βάρος της Πολωνίας τον Ιούλιο και ανακοίνωσε ότι η χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε διορία ενός μήνα στην Πολωνία προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες που εκφράζονται για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματός της, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με νομική διαδικασία.

Με την απόφαση της, η Κομισιόν εντείνει τις πιέσεις στη Βαρσοβία για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει και οι οποίες, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, υπονομεύουν την ανεξαρτησία της πολωνικής Δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή άνοιξε τις νομικές διαδικασίες σε βάρος της Πολωνίας τον Ιούλιο και ανακοίνωσε ότι η χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις στα θέματα που της έχουν τεθεί. Κατά συνέπεια, προχωρά στη δεύτερη φάση της λεγόμενης διαδικασίας επί παραβάσει, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις ενέργειές της αν δεν δοθεί κάποια απάντηση μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

«Αν οι πολωνικές αρχές δεν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.