Skip to main content

Κομφούζιο ξανά για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία

Πυρά Κουράκη κατά Αγγελίδου - Την κατηγορεί για παραποίηση της εισήγησης της τριμερούς επιτροπής αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα.

Επίθεση στη δημοτική σύμβουλο Άννα Αγγελίδου, αποδίδοντάς της παραποίηση της εισήγησης της τριμερούς επιτροπής επί της άδειας για τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Πρωτοβουλίας, στην οποία ο ίδιος και οι άλλοι δύο «αντάρτες» της δημοτικής ομάδας, Αβραμόπουλος-Ζέρβας, δεν συμμετείχαν, εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook ο Ανδρέας Κουράκης.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του ανέφερε την Παρασκευή ότι η τριμερής επιτροπή, με μέλη τους Θανάση Παππά, Άννα Αγγελίδου και Ανδρέα Κουράκη, κατέληξε στην εξής πρόταση: Από τα επτά διαθέσιμα περίπτερα τα πέντε διατίθενται προς εκμίσθωση (δύο με τραπεζοκαθίσματα, ένα με σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζάκια, δύο άνευ τραπεζοκαθισμάτων). Από τα υπόλοιπα δύο, ένα κρατάει ο Δήμος για ποικίλες δραστηριότητες και ένα παραχωρείται, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής δημοτικής πολιτικής, σε φορέα της πόλης ανάλογης δραστηριότητας.

Σε ανάρτηση του όμως ο κ. Κουράκης υποστηρίζει ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν επουδενί απόφαση της επιτροπής, ενώ κάνει λόγο για στρεβλό τρόπο παρουσίασης της εισήγησης.

«Στην τελευταία συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαίου, συμφωνήθηκε ομόφωνα να εισηγηθούμε προς την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, να επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε προσδιορισμένο χώρο, που δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, στα 2 περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής της Μεσογείου και των Ρόδων», τονίζει αρχικά ο κ. Κουράκης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «αυτά που διαβάζω για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 50% και σκαμπό στο τελευταίο περίπτερο του Νερού προς το ΜΜΘ δίπλα στο ήδη μισθωμένο περίπτερο στον κήπο της Μνήμης, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και μάλιστα ομόφωνης. Ίσως είναι προσωπική άποψη της συναδέλφου Άννας Αγγελίδου που εισηγήθηκε το θέμα στην Δημοτική Ομάδα, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ».

Ο κ. Κουράκης καταλήγει την ανάρτησή του λέγοντας ότι δεν γνωρίζει την τελική θέση της Δημοτικής Παράταξης, από την συνεδρίαση της οποίας απουσίαζε, αλλά «ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τον στρεβλό τρόπο που παρουσιάστηκε η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής».