Skip to main content

Κόλπο γκρόσο για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα με Ντανιέλε Ρίτσι ο ΠΑΟΚ!

Ο πολύπειρος Ιταλός κόουτς συμφώνησε με τη διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ αντικαθιστώντας τον Χόρχε Ελγκέτα με στόχο τη διατήρηση των εγχώριων κεκτημένων

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ συμφώνησε να αναλάβει ο Ντανιέλε Ρίτσι.

Ο πολύπειρος κόουτς ο οποίος έχει περάσει από την Ελλάδα δουλεύοντας σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την προηγούμενη δεκαετία, συμφώνησε με τη διοίκηση του βολλεϊκού «Δικεφάλου» και θα είναι ο πρώτος Ιταλός που θα κάτσει στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» (δείτε εδώ αναλυτικά το βιογραφικό του).

Στον ΠΑΟΚ από την στιγμή που ο Χόρχε Ελγκέτα έθεσε με τις πράξεις του εκτός ομάδας, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν τον αντικαταστάτη του, θέλοντας όμως να διασφαλίσουν ότι πέρα από την προπονητική αξία θα φέρουν κι έναν άνθρωπο ο οποίος θα μαζέψει ξανά τα αποδυτήρια και θα δημιουργήσει προβλήματα.

Οι προτάσεις από τους μάνατζερ ήταν πολλές, η πίεση του χρόνου μεγάλη, οι επαφές ατελείωτες, αλλά από το Σάββατο και μετά η περίπτωση του Ρίτσι είχε μπει σε άλλη τροχιά.

Στον ΠΑΟΚ ουσιαστικά οι επιλογές ήταν δύο: Ή κάποιος έμπειρος με βαρύ βιογραφικό που θα «κρατήσει» την ομάδα ή κάποιος νέος φιλόδοξος που θα την «τραβήξει» μαζί του και τελικά επέλεξαν την πρώτη λύση.

Ρίτσι η μεγάλη επιστροφή

Ο Ρίτσι, δημιουργός της μεγάλης Ραβέννα στη δεκαετία του ’90, αναμένεται στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες για να πιάσει δουλειά, κουβαλώντας μαζί του μια τεράστια καριέρα, η οποία φαινόταν σιγά, σιγά να τελειώνει, μέχρις ότου εμφανιστεί η προοπτική του ΠΑΟΚ.

Ο Ρίτσι τελευταία φορά που δούλεψε στην ιταλική Α1 ήταν το 2010 (Λατίνα) και στη συνέχεια βρέθηκε σε ομάδες της Α2 η οποία όμως πιστέψτε μας δεν απέχει (για να μην πούμε ότι υπερέχει) από την ελληνική βόλεϊ λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ είναι για τον Ρίτσι μια μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέφει στο βολεϊκό προσκήνιο με μια ομάδα η οποία συμμετέχει στο τσάμπιονς λιγκ και πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα κι οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο τύπος που θα έρθει για το εφάπαξ, ενώ υποκλίνονται στο μεγαλείο του χαρακτήρα του.

Πώς συνδέεται ο Ρίτσι με τον ΠΑΟΚ

Ο γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου 1950 Ρίτσι, λίγο μετά την συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας του, συνέδεσε το όνομα του με τον ΠΑΟΚ, κι αυτό το έκανε όντας προπονητής του Ολυμπιακού. Πως συνέβη αυτό;

Στις 23/12/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος (που κατέληξε τελικά στον Ολυμπιακό) και σε εκείνο το ματς οι ασπρόμαυροι πανηγύρισαν την πρώτη τους ιστορικά νίκη επί του Ολυμπιακού.
Προπονητής των ερυθρόλευκων ήταν ο Ντανιέλε Ρίτσι έχοντας ως παίκτες στην ομάδα του, τους Κουρνέτα, Γκόμεζ, Ζελιάσκοφ, ενώ στον ΠΑΟΚ αγωνίζονταν οι Σμαραγδής, Μπρουκς (!!!).

Μάλιστα ο Ρίτσι είναι ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον Γκόμεζ, καθώς ο ίδιος τον είχε ανακαλύψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και ζήτησε την απόκτηση του από τους ερυθρόλευκους.

Πηγή: Sportsfeed