Skip to main content

«Κόλλησε» στις Σέρρες ο Άρης, στο -8 πλέον από τη Λαμία (video)

Ο Πανσερραϊκός έβαλε δύσκολα στους «κίτρινους», που, πέντε στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, φαίνεται να χάνουν το τρένο της ανόδου

Σκούρα τα βρήκε ο Άρης στην έδρα του μαχητικού Πανσερραϊκού, αφού κόλλησε στο 0-0 και έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση και τη Λαμία, που κέρδισε εύκολα τον Αχαρναϊκό, με την υπόθεση «άνοδος στη Super League» να γίνεται πλέον πολύ δύσκολη.

Ο Πανσερραϊκός, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή του στη stoiximan.gr Football League, στόχευε στο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ενώ ο Άρης, με την υποστήριξη αρκετών εκατοντάδων φιλάθλων του στις Σέρρες, ήθελε μόνο τη νίκη για να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης στους επτά πόντους και να διατηρηθεί τουλάχιστον στο -6 από την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Λαμία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον (βαρύ λόγω βροχόπτωσης) αγωνιστικό χώρο, με τον ορεξάτο Πίτου Γκαρσία να δημιουργεί και να απειλεί στα πρώτα λεπτά. Ο έμπειρος Αργεντινός μέσος έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Χαράλαμπο Παυλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μποριβόγιε Ρίστιτς στο 2', και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα με ωραίο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή δέκα λεπτά αργότερα.

To πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με τον Άρη να δημιουργεί ακόμα δύο καλές ευκαιρίες, μετά από έξυπνο γύρισμα του Χρήστου Μπούρμπου από τα δεξιά στο 15' (ο Ντούσαν Στέβιτς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Χαράλαμπο Παυλίδη) και με ένα σουτ του Ανδρέα Τάτου το οποίο έφυγε άουτ στο 26'. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στη «μάχη» τον φορμαρισμένο Αντώνη Καπνίδη, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Σωκράτης Διούδης επενέβη σωτήρια σε βολέ του Δημήτρη Γκούρτσα από πλάγια θέση στο 57', ο Πίτου Γκαρσία σούταρε ψηλά άουτ δύο λεπτά αργότερα για να χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 70', όταν ο Κονγκολέζος μέσος Τζέσι Λάντο Φούσου βρήκε τη μπάλα με το γόνατο προ κενής σχεδόν εστίας, μετά το γύρισμα του Στέργιου Τσιμίκα από τα δεξιά, και δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον επικίνδυνο στο δεύτερο ημίχρονο Πανσερραϊκό.

Τα ανεβάσματα του Χρήστου Μπούρμπου από την δεξιά πτέρυγα ήταν πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο ο Λούκα Μιλούνοβιτς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε τη μπάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι στο 83', μετά από προσπάθεια του 34χρονου μπακ-χαφ, ενώ αστόχησε και από εξαιρετική θέση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φώτη Φωτιάδη, με τον Άρη να μένει, έτσι, οκτώ βαθμούς πίσω από τη Λαμία και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της stoiximan.gr Football League, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του να προβιβαστεί στην Super League, πέντε «στροφές» πριν το τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Διλμπέρης): Ρίστιτς, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Φουσού, Πόζογλου (53' Σιάκκας), Ρούτσης (85' Τσούτσης), Τσιμίκας, Στέβιτς, Γκούρτσας (76' Κανούλας), Γαβριηλίδης.

Άρης (Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Καράμπελας, Πίτου Γκαρσία, Ρόβας, Τάτος, Παυλίδης (46' Καπνίδης), Ντούνης (64' Μιλούνοβιτς), Ίλιτς.