Skip to main content

Κολλημένες δύο μεγάλες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Το μπλοκάρισμα του αιολικού πάρκου που στήνεται στον Καφηρέα, συνολικού ύψους 300 εκατ ευρώ, προκαλεί εκνευρισμό και... ξεσπάσματα στο παρασκήνιο.

Πολιτικό ζήτημα τείνει να προκύψει από την καθυστέρηση ενός ξένου project στην χώρα μας. Ο λόγος αφορά στο project της ENEL στον Καφηρέα. Το μπλοκάρισμα του αιολικού πάρκου που στήνεται εκεί, συνολικού ύψους 300 εκατ ευρώ, προκαλεί εκνευρισμό και... ξεσπάσματα στο παρασκήνιο, όπως πληροφορείται η Voria.gr, από πηγές που είναι σε θέση να ξέρουν. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, οι Ιταλοί έχουν ανακοινώσει και επίσημα διεθνώς την έναρξη της επένδυσης κι αυτή είναι ακόμα στα χαρτιά. Οπότε θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι, χωρίς λόγος.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στον Ιταλό ομόλογό του ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική πρόοδος προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της.

Εν πολλοίς, το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και με την επένδυση στο Ελληνικό. Όπως μαθαίνουμε, ο Έλληνας πρωθυπουργός στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ, το ανέφερε ως παράδειγμα προόδου τρεις φορές κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρωθυπουργό, μπρος και πίσω από τις κάμερες.

Τι απαντά η πλευρά της κοινοπραξίας; Ότι ακόμα περιμένει να καθαρογραφεί η τελευταία απόφαση του ΚΑΣ, για να πληροφορηθεί επιτέλους πόσα στρέμματα χαρακτηρίζονται αρχαιολογικά και σε πόσα διαφορετικά κομμάτια είναι διάσπαρτα στον χώρο...