Skip to main content

Κόλλιας προς Κατρούγκαλο: Δεν δέχομαι υποδείξεις από γυρολόγους

Ο Κ. Κόλλιας ζητεί από τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έναντι του Επιμελητηρίου και του προσώπου του

Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου, μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον υπουργό Εργασίας, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στο Επιμελητήριο, κάνοντας λόγο για αναξιόπιστα στοιχεία, αναφορικά με αυτά, που δημοσιοποίησε, για την επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών από το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως ξεκαθαρίζει σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΟΕΕ:

«Πρώτον, τα στοιχεία, που δώσαμε, βασίζονται σε απόλυτα αντικειμενικά αριθμητικά δεδομένα, όπως είναι οι συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας εισοδήματος, προήλθαν μετά από ενδελεχή επεξεργασία από τον Φορέα μας και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ειδικά από ανθρώπους που έχουν παντελή άγνοια αυτών που νομοθετούν.

»Δεύτερον, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί θεσμοθετημένο οικονομικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, και ως τέτοιο λειτουργεί διαχρονικά. 

»Τρίτον, να ενημερώσω τον κ. Υπουργό ότι οι συνάδελφοί μου οικονομολόγοι με εξέλεξαν Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θέση αιρετή η οποία προκύπτει μέσα από την απόλυτα δημοκρατική διαδικασία των εκλογών». 

«Τέλος», συνεχίζει ο κ. Κόλλιας, απευθυνόμενος στον υπουργό, «δεν δέχομαι υποδείξεις περί κομματικής ιδιότητας από γυρολόγους κομμάτων που άλλαξαν δύο και τρία κόμματα μέχρι να βρούνε υπουργική καρέκλα».

«Ζητώ από τον κύριο Κατρούγκαλο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, που είναι το λιγότερο προσβλητικοί απέναντι στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το αξίωμα του Προέδρου και το πρόσωπό μου», καταλήγει.