Skip to main content

Κόλλιας: Ολοκληρώνουν την εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδς δήλωσε στη Βουλή ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει ολότελα εξαντληθεί.

Για μέτρα με ξεκάθαρο περιοριστικό χαρακτήρα, τα οποία οδηγούν σε δύσκολα επιτεύξιμους στόχους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Ακόμα και τα έτοιμα χρήματα, είτε στις τράπεζες, είτε στα στρώματα και στα σεντούκια, τελείωσαν», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην εξασθενημένη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι «η φορολογική πολιτική προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις και στα δημόσια ταμεία, πέραν της ζημιάς στα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», οδηγώντας σε διατήρηση του υφεσιακού περιβάλλοντος και ανάγκη επιβολής νέων μέτρων.

Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε εκτενώς και στο «πρωτάκουστο μέτρο της επιβολής εισφοράς πάνω στην εισφορά» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάλεσε την κυβέρνηση «να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη που ολοκληρώνει την εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών».