Skip to main content

Κόλλιας: Μόνο με αξιόπιστη οικονομία έξοδος στις αγορές το 2017

Απαιτείται η παρουσίαση και σταδιακή εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Η επιχείρηση επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές πρέπει να γίνει συντεταγμένα και διασφαλίζοντας το μέγιστο βαθμό την επιτυχίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας στον απόηχο της συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Reuters.

Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση, για να γίνει αυτό πραγματικότητα μέσα στο 2017, απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας. «Απαιτείται η παρουσίαση και σταδιακή εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα στηρίζεται σε σταθερό φορολογικό περιβάλλον, εξάλειψη της γραφειοκρατίας και θα στέλνει στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική σε επενδύσεις, με κύριο στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία της χώρας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις, στην κατεύθυνση εφαρμογής μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς άλλες παρεμβάσεις περιοριστικής πολιτικής.

Επίσης, τόνισε ότι η η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς.