Skip to main content

Κόλλιας για ανασφάλιστα: Σε δόσεις και αναλογικό το πρόστιμο

«Δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση της πλειονότητας των νοικοκυριών», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.

Για απόλυτη ταλαιπωρία και για άδικα μέτρα για τους πολίτες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας για το θέμα που προέκυψε με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα.

«Δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση της πλειονότητας των νοικοκυριών», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου:

Είναι λυπηρό, που για ακόμα μια φορά, σε αυτή τη χώρα, μια διαδικασία συμμόρφωσης και αποκατάστασης της δικαιοσύνης, καταλήγει στην απόλυτη ταλαιπωρία και σε άδικα μέτρα για τους πολίτες.

Πέραν του χάους, που έχει προκληθεί με το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι online συνδεδεμένες μεταξύ τους και από την καθυστερημένη επικαιροποίηση των λιστών, είναι άμεσης προτεραιότητας οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 250 ευρώ:

Πρώτον, το πρόστιμο να είναι αναλογικό, εξαρτώμενο από την περίοδο, που το όχημα έχει μείνει ανασφάλιστο.

Δεύτερον, να δίνεται η δυνατότητα στον παραβάτη να καταβάλει το πρόστιμο έως και σε 3 δόσεις.

Είναι αυτονόητο ότι δεν νοείται να κυκλοφορεί όχημα στην Ελλάδα, που να μην είναι ασφαλισμένο.

Από την άλλη, όμως, πλευρά, δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση της πλειονότητας των νοικοκυριών.