Skip to main content

Κόλλια - Τσαρουχά: Δεν υπάρχει Μακεδονία εκτός Ελλάδας

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Δεν παραχωρείται. Πρόκειται για ρητή εθνική θέση που θεμελιώθηκε ιστορικά, τόνισε η υφυπουργός.

Για ιδεοληψίες οι οποίες πρέπει να λάβουν τέλος, έκανε λόγο η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

«Δεν υπάρχει Μακεδονία εκτός Ελλάδας. Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Μακεδονία. Οι ιδεοληψίες ορισμένων ας πάρουν τέλος. Το όνομα κουβαλάει ιστορία, συνέχεια και εθνική οντότητα. Η ελληνικότητά της έρχεται από το βάθος των αιώνων, από τη Βεργίνα, την Αμφίπολη, την Πέλλα, το Δίον και όλα τα διάσπαρτα μνημεία, που ακτινοβολούν Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε η υφυπουργός.

Σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Δεν παραχωρείται. Πρόκειται για ρητή εθνική θέση που θεμελιώθηκε ιστορικά, αλλά και διατυπώθηκε από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

«Όσοι δεν αναγνωρίζουν τι σημαίνει Μακεδονία για όλο τον ελληνισμό,  ας προσέχουν τουλάχιστον τις εκφράσεις τους» υπογράμμισε η κ Κόλλια - Τσαρουχά.