Skip to main content

Ο μεγαλοφυής σύμβουλος Καρανίκας και οι γεμάτες καφετέριες

Οι κολεκτίβες στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα και πώς ο Γαβρόγλου γεμίζει τις καφετέριες.

Πιστή στην αναπτυξιακή πολιτική της η κυβέρνηση κλείνει τα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαππών στη Θράκη.

Στην θέση της Eldorado θα γίνουν κολεκτίβες -συμμετοχικές επιχειρήσεις, τις είπε η Αχτσιόγλου- αρνούμενη συνειδητά και τις άλλες επενδύσεις, που θα σταματήσουν κι αυτές [πόσο θα περιμένουν στο Ελληνικό;] ώστε να γίνουμε επί τέλους Βενεζουέλα, και να πάρει σάρκα το όνειρο του Σκουρλέτη.

Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού: «Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά»! Και συμβουλεύει τους κατοίκους της Χαλκιδικής, να βγουν στο δρόμο και να "στηρίξουν" την απόφαση της εταιρείας, ώστε να την κάνει πραγματικότητα! Στο ίδιο μεγαλοφυές ύφος και βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, ειρωνεύεται με τη γνωστή ατάκα: "Στάσου… μύγδαλα".

Θυμάστε που έγραφα προ ημερών, ότι ο Τσίπρας μπορεί να λέγει, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε; Ούτε που τον λογαριάζουν. Και μάλιστα τον εκθέτουν διεθνώς. Ακόμη και οι σύντροφοί του στους ηρωικούς αγώνες των καταλήψεων -ως εφόδιο για κυβερνητικούς θώκους-, ούτε που ακούν τι υπόσχεται. Άσ’ τον να λέει, δηλαδή.

Ήρθε η ώρα, να θυμηθούμε την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»;

Είναι πάντως, λάθος να γίνεται λόγος για την απουσία εισοδήματος μόνον στους 2.400 εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού. Με τους μισθούς αυτών των ανθρώπων, συντηρούνται του κόσμου οι επιχειρήσεις της περιοχής. Η βλάβη είναι γενικότερη.

Αλλά εντυπωσιάζει και η αδιαφορία για τους απολυμένους από το κυβερνητικό κόμμα, που ως αντιπολίτευση παρίστανε το ευαίσθητο και αντιδρούσε ακόμη και στην δικαιολογημένη απόλυση ενός μόνον εργαζόμενου. Οι 2.400 δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κι "ας πάνε να πνιγούν";

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας Αντρέι Κιριλένκο, προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Ελλάδα. Σίγουροι οι Ρώσοι ότι θα νικήσουν θέλουν να δώσουν χαρά στον πρόεδρό τους. Υπενθύμιση στον Κιριλένκο: Και οι Λιθουανοί ήσαν σίγουροι ότι θα νικήσουν.

Έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα, αποφάσισε ο ΟΗΕ. Λάθος. Η Αριστερά δεν διαπράττει εγκλήματα. Έχει το "ηθικό πλεονέκτημα". Το είπε κι ο Φλαμπουράρης. Οι κοντά 150 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες, ήσαν όργανα του ιμπεριαλισμού και καλά να πάθουν.

Με τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης ανοίγει η κερκόπορτα για την αναγνώριση μειονοτικών σωματείων και οργανώσεων στην Ελλάδα. Σοβαρός κίνδυνος να αναγνωριστούν σωματεία και κόμματα με εθνοτικούς προσδιορισμούς (όπως Τούρκων, Μακεδόνων κλπ.) ανακύπτει σύμφωνα με τη διάταξη, με την οποία δίνεται δικαίωμα επαναφοράς υποθέσεων που έχουν απορριφθεί.

Που σημαίνει, ότι με το δήθεν προοδευτικό πνεύμα που κινείται η κυβέρνηση, είναι άγνωστη πλέον η απόφαση των δικαστηρίων σε υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει, με απόρριψη αναγνώρισης τουρκικών και σλαβομακεδονικών ομάδων, που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ποιες υποθέσεις ενδιαφέρουν τον υπουργό, και έφερε τέτοια τροπολογία;

Επιτέλους, δούλεψαν καλά εχθές κάποιες επιχειρήσεις. Άνοιξαν τα σχολεία και γέμισαν οι καφετέριες. Τόση πελατεία είχαν να δουν επί τρίμηνο. Κι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, μετά την διαβεβαίωση του Γαβρόγλου για λιγότερα μαθήματα, νάχουν χρόνο τα παιδιά για ένα ποτό.