Skip to main content

"Κόκκινο Λεωφορείο" και στη Θεσσαλονίκη

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και τα μνημεία της δίνει σε επισκέπτες και κατοίκους ο ΟΑΣΘ με τη γραμμή «50».
Γραμμή "Κόκκινου Λεωφορείου", δηλαδή αστικής γραμμής που περνά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης απόκτησε και η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Πολιτιστικό Λεωφορείο" του ΟΑΣΘ με τη λειτουργία της νέας τουριστικής γραμμής «50».
Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής είναι ο Λευκός Πύργος στην παραλία της πόλης. Από εκεί το λεωφορείο περνά από 17 μνημεία της πόλης καθώς και από τα σημαντικότερα μουσεία της. Μεταξύ των αξιοθέατων είναι η Καμάρα, η Πλατεία Αριστοτέλους ενώ ανεβαίνει μέχρι και την Άνω Πόλη και τα Κάστρα.

Μάλιστα σε τρία σημεία της διαδρομής οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουνστάση σε διαφορετικά σημεία όπου θα μπορούν να επιλέξουν μια από τις τρεις διαδρομές πεζοπορίας, αφού οι χρήστες της πολιτιστικής γραμμής έχουν τηδυνατότητα, με το ίδιο εισιτήριο, που ισχύει για 24 ώρες, νααποβιβάζονται σε οποιαδήποτε στάση και αφού ολοκληρώνουντην περιήγησή τους, να συνεχίζουν με επόμενο δρομολόγιο.

Τα δρομολόγια αρχίζουν από τις 8 το πρωί και λήγουν στις 9 το βράδυ. Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ και ισχύει για 24 ώρες από την πρώτη ακύρωση του και για τις υπόλοιπες γραμμές του ΟΑΣΘ.

Το λεωφορείο είναι ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικά και διακοσμημένο εξωτερικά με αφίσες μνημείων της πόλης. Η χωρητικότητα του είναι 55 άτομα και διαθέτει  οθόνες προβολής βίντεο που θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα μνημεία.

Μέσα στο λεωφορείο θα υπάρχει ένας συνοδός και θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια.