Skip to main content

Κόκε: Θέλω τίτλο με τον Άρη

Ο Σέρχιο Κόκε θέλει φέτος να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τα χρώματα του Άρη. Το προσπάθησε δύο φόρες τα τελευταία χρόνια χωρίς επιτυχία. Τώρα πιστεύει πως ήρθε η ώρα να γευτεί ο ίδιος και η ομάδα το νέκ
Ο Σέρχιο Κόκε θέλει φέτος να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τα χρώματα του Άρη. Το προσπάθησε δύο φόρες τα τελευταία χρόνια χωρίς επιτυχία. Τώρα πιστεύει πως ήρθε η ώρα να γευτεί ο ίδιος και η ομάδα το νέκταρ της επιτυχίας. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής τονίζει ότι «το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και θέαμα και όχι πεδίο μάχης» και σημειώνει ότι με το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του «δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σέρχιο Κόκε:

-Έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους του ΑΡΗ. Πόσο σε βοηθούν να έχεις θετική ψυχολογία και να πετυχαίνεις τους στόχους της ομάδας;

«Φυσικά και με βοηθάει πολύ, νιώθω πολύ όμορφα όταν παίζω μπροστά στους οπαδούς μας και πάντα είναι ένα επιπλέον κίνητρο και μία επιπλέον ώθηση».

-Συνεργάζεσαι με έναν προπονητή διεθνούς εμβέλειας, τον κύριο Κούπερ, έναν δάσκαλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Πως νιώθεις γι αυτό;

«Είναι ξεκάθαρο ότι για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ευτύχημα και μεγάλη τύχη για μένα και για την ομάδα μου να έχουμε ένα τέτοιο προπονητή».

-Είσαι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν για τις τεχνικές τους ικανότητες. Ποια θεωρείς όμως τα μειονεκτήματά σου;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μου. Αφήνω αυτό να το κρίνουν άλλοι. Παρ᾿όλ’ αυτά θεωρώ ότι έχω λίγα μειονεκτήματα»

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι η κατάκτηση ενός τίτλου. Γεγονός που το στερήθηκα δύο φορές με την ομάδα μου. Θεωρώ ότι ο προσωπικός μου στόχος συμβαδίζει με τους ομαδικούς».

-Πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη; Είσαι ικανοποιημένος;

«Θεωρώ τη Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου…»

-Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε αρκετές θέσεις. Ποια είναι όμως η θέση όπου θεωρείς ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;

«Είμαι επιθετικός ή δεκάρι ή όπως θέλετε βαφτίστε το. Εγώ αυτό που θέλω είναι να αγωνίζομαι».

-Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην καθημερινότητά σου;

«Εγώ κοιτάζω πάνω από όλα τη δουλειά μου και την οικογένειά μου. Από κει και πέρα, όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις -είμαι 27 χρονών- προσπαθώ να διασκεδάζω με τους φίλους μου (π.χ. σε ένα καλό εστιατόριο για φαγητό). Ό,τι κάνουν, δηλαδή, πάνω-κάτω όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας μου. Πάνω από όλα, όμως, έχω το ποδόσφαιρο».

-Πόσο εύκολο είναι για την ομάδα και για σένα να ανταποκρίνεστε στο βεβαρημένο πρόγραμμα που απαιτεί η Super League και το Europa League φέτος;

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολα, άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ότι είναι περίπλοκο, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις».

-Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στη φίλαθλη κοινή γνώμη, εκτός των οπαδών του ΑΡΗ;

«Φαινόμενα βίας πρέπει να εκλείψουν. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και θέαμα και όχι πεδίο μάχης».

-Ποια είναι η πιο ευχάριστη ανάμνηση από την καριέρα σου στον ΑΡΗ μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα η πρόκριση σε δύο τελικούς αν και η κατάληξη μας αφήνει πολύ πικρή γεύση. Επιπλέον, η πρόκριση δύο φορές στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και του Europa League».

-Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου όταν θα αποχωρήσεις από το ποδόσφαιρο;

«Ελπίζω να συνεχίσω στον χώρο σαν εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών».

-Αν είχες την δυνατότητα να αλλάξεις κάτι στο κόσμο, τι θα ήταν αυτό;

«Ισορροπία μεταξύ φτωχών και πλουσίων, ώστε όλος ο κόσμος να είναι καλά».

-Είσαι αυστηρός σαν πατέρας ή είσαι «χαζομπαμπάς»;

«Κλασικός «χαζομπαμπάς». Προσπαθώ να μεγαλώσω την κόρη μου με αρχές, αλλά δεν της χαλάω χατίρι. Θέλω να είναι πάντα ευτυχισμένη».

-Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, με τι θα ήθελες να ασχολείσαι;

«Θα είχα ασχοληθεί με κάτι μέσα στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα πόστα που θα μπορούσα να σταθώ με μεγάλη επιτυχία».

-Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;


«Στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια και τους φίλους μου και στην Ισπανία με τους αντίστοιχους Ισπανούς. Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι οικογενειακές στιγμές στο σπίτι μου».