Skip to main content

Κοινό σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Σε σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων για την άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης που θα βάλει τη Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη καλεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της τουριστικής περιόδου αναλαμβάνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο καλεί σε σύσκεψη εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ μέσω επιστολής, καλεί τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν στη σύσκεψη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης που θα βάλει την πόλη στον τουριστικό χάρτη με θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία.

Ο κ. Μπακατσέλος υπενθυμίζει ότι «τους τελευταίους μήνες η πόλη της Θεσσαλονίκης και η περιοχή που την περιβάλλει μπαίνει σε μία νέα τροχιά τουριστικής ανάπτυξης», αναφέροντας ενδεικτικά την πρόσφατη έναρξη δρομολογίων της αεροπορικής εταιρίας RYANAIR από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, την επικείμενη έναρξη πτήσεων από Κωνσταντινούπολη, αλλά και τις επαφές και συμφωνίες που γίνονται με εταιρείες κρουαζιέρας.

«Είναι προφανές ότι σ’ αυτήν την περίοδο της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης, η έντονη αυτή δραστηριότητα που παρουσιάζεται στον τουριστικό τομέα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το συντομότερο δυνατόν και κατά τον καλύτερο τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος απέστειλε σχετική πρόσκληση στον αντιπεριφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Ν. Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιο Αγγελούδη, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo, Πάρι Μαυρίδη, στο γενικό διευθυντή της ΔΕΘ ΑΕ, Κυριάκο Ποζρικίδη και στους προέδρους του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, του ΕΣΘ, Κωστή Χαντζαρίδη, της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρη Μαντούση και του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης, Μιχάλη Πεζίκογλου.