Skip to main content

Κοινές δράσεις δήμου - ΑΠΘ για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Δέσμη προτάσεων για τη συμβολή του ΑΠΘ στην αποτελεσματική διοργάνωση «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» παρουσίασε το Ίδρυμα κατά τη συνάντησή του με την Αντιδήμαρχο Νεότητας Μ.Πασχαλίδου.

Δέσμη προτάσεων για τη συμβολή του ΑΠΘ στην αποτελεσματική διοργάνωση «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» σε επίπεδο υποδομών και παροχής τεχνογνωσίας παρουσίασε το Ίδρυμα κατά τη συνάντησή του με την Αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου.

Στην κατεύθυνση αυτή, εξετάστηκαν οι δυνατότητες σίτισης των επισκεπτών της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» στη Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ, αλλά και η φιλοξενία νεολαίων στους χώρους των πανεπιστημιακών κατασκηνώσεων στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Επιπρόσθετα, ομάδα εθελοντών-φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα πλαισιώνει στο εξής τις δραστηριότητες των εθελοντικών ομάδων του δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συζητήθηκε η διοργάνωση σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Αντιδημαρχία Νεότητας με τη συνέργεια της Επιτροπής Πολιτιστικής Πολιτικής και των 4 Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, που θα κορυφωθούν το 2014.

«Επιθυμία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι να συμμετάσχει δυναμικά στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί σημείο αναφοράς για την νεολαία της πόλης» τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιπρυτάνεις Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Παντής και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Δέσπω Λιάλιου, όπως και οι Καθηγητές Δημήτρης Ναζίρης, Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Αντώνης Κωτίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Πολιτικής ΑΠΘ.