Skip to main content

Κλοντ Λέσι: Δεν θυμάμαι πώς σκότωσα τη γυναίκα μου

Μετανιωμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, τα παιδιά και το χωριό του.

Η απολογία του Κλοντ Λέσι, του άντρα αλβανικής καταγωγής που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγο του Λένα Μαυρομάτη στην Ορμύλια Χαλκιδικής και άρπαξε τον ανήλικο γιο τους Φοίβο, ξεκίνησε μετά τις 12.00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αφού ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία και εξέταση μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από το έγκλημα. Δεν θυμάμαι να το εκτέλεσα. Δεν θυμάμαι τι έχω κάνει και εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν αυτό» δήλωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Κατά την απολογία του, ο ίδιος συνομίλησε πριν το έγκλημα με τη γυναίκα του η οποία ισχυρίστηκε πως του είπε ότι δε πρόκειται να ξαναδεί ποτέ τα παιδιά του.

«Αρνήθηκε να μου δώσει τα παιδιά και μου είπε να κανονίσω τη ζωή μου όπως έχει φτιάξει και αυτή τη δική της ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι άρχισε να θυμάται τι έγινε όταν βρέθηκε με ένα μηχανάκι με το ανήλικο παιδί του σε έναν χωματόδρομο στα Ψακούδια.

«Έσβησαν τα φώτα και όταν κατέβηκα να τα φτιάξω κατάλαβα ότι αίματα στο πρόσωπο μου, κοντά στα μάτια μου. Είχε θολώσει το μυαλό μου» ομολόγησε.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε λέγοντας ότι μόλις είδε την αστυνομία στον δρόμο υπέθεσε ότι κάτι είχε συμβεί και νόμισε ότι τον ψάχνουν επειδή είχε το ανήλικο παιδί μαζί του.

Έπειτα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τηλεφώνησε σε φίλους και γνωστούς γιατί ήθελε να πάει να παραδοθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν ήξεραν κανένα.

«Ήμουν σοκαρισμένος, δεν είχα επίγνωση ότι σκότωσα τη γυναίκα μου. Πίστευα ότι έπρεπε να παραδοθώ γιατί είχα το παιδί πάνω στο μηχανάκι» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την περίοδο που ακολούθησε, ο Κλοντ Λέσι υποστήριξε ότι επί 18 ημέρες έκανε τα πάντα ώστε το παιδί του να μην κρυώνει, να μην φοβάται και να μην πεινάει.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας για το πώς φρόντιζε το παιδί, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι του έδινε κρέας καθώς έκλεβε κότες από κοτέτσια.

«Είχαμε πάει σε ένα κάμπινγκ και βρήκα ένα μαχαίρι για να καθαρίσω το κοτόπουλο» τόνισε συμπληρώνοντας ακόμα ότι είχε αγοράσει και τρόφιμα για το παιδί από ένα περίπτερο στα Μουδανιά.

«Κοιμόμασταν σε καλύβες και σε τροχόσπιτα από κάμπινγκ. Από εκεί βρήκα και κουβέρτες και μπουφάν για το παιδί. Το παιδί είχε τρεις κουβέρτες και δύο μπουφάν» πρόσθεσε.

Έπειτα ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, τα παιδιά και το χωριό του καθώς και από το δικαστήριο.

«Θόλωσα όταν μου είπε ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Αν σκεφτόμουν λογικά, δεν θα έφτανα εδώ που έφτασα. Μετανιώνω. Εύχομαι να είναι τα πεθερικά μου γεροί και καλά στην υγεία τους για να μπορούν να προσέχουν τα παιδιά μου» είπε ακόμα.