Skip to main content

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ μέχρι και το Σάββατο, λόγω παγετού

Ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για τους επισκέπτες από την Τρίτη λόγω της σημαντικής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Ο Πύργος του Άιφελ, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Παρισιού τον οποίο επισκέπτονται έξι εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστός την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς το χιόνι και ο παγετός τον έχουν καταστήσει «μη προσβάσιμο», ανακοίνωσε η εταιρία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

«Ο σημαντικός όγκος χιονιού που καλύπτει τον Πύργο του Άιφελ και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα στρώμα πάγου που καθιστά τις πλατφόρμες και τις κλίμακες μη προσβάσιμες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE).

Η εταιρία υπογραμμίζει ότι «η ίδια η φύση του μνημείου καθιστά τις τεχνικές εκχιονισμού σχετικά πολύπλοκες». «Η ρίψη αλατιού στις πλατφόρμες δεν προβλέπεται γιατί διαβρώνει το μέταλλο. Δεν συνιστάται επίσης η διασπορά άμμου που μπορεί να καταστρέψει τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανελκυστήρα», αναφέρει.

«Επίσης, οι προτιμώμενες τεχνικές συνίστανται στην απομάκρυνση των πιο πυκνών στρωμάτων χιονιού με το φτυάρι», διευκρινίζει η SETE. «Όσο για την αντιπαγωτική διαδικασία γίνεται με τη χρησιμοποίηση χλωριούχου ασβεστίου και με θέρμανση των πλατφορμών».

Ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για τους επισκέπτες από την Τρίτη λόγω της σημαντικής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Το 2017, δέχθηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.