Skip to main content

Κλειστό σήμερα το βράδυ το Σέιχ Σου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Κλιμάκιο της Τροχαίας από τις 22:00 σήμερα μέχρι τις 6:00 τα ξημερώματα θα εμποδίζει την πρόσβαση στο Σέιχ Σου από τον κόμβο του Επταπυργίου.

Κλειστό θα είναι σήμερα το βράδυ το δάσος του Σέιχ Σου, με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα και κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο δάσος που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, σήμερα 13 Αυγούστου 2017 από ώρα 22.00 μέχρι 06.30 το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου.

Όλοι οι ευρισκόμενοι στο δάσος κατά τις ώρες απαγόρευσης θα απομακρύνονται από τα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσ/νίκης ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται και καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Επί ποδός θα βρίσκονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο παρατηρητήριο του δάσους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στην κατηγορία 4, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο (πορτοκαλί χρώμα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών που εντάσσονται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν συμβάντα.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.